Zoeken
 Zoeken
Nederlands Engels

Nieuwe introducties 2014Clematis ASTRA NOVA ‘Zo09085’ PBRaf & PPaf
(Viticella Group)
Een winterharde klimplant met stengels tot 2,5 m lang maar korter indien pot gekweekt. Blad is geveerd en normaal groen. Bloemen 6-8 cm doorsnede, rechtopstaand en uitgespreid, violet-purper met witte streep en half gevuld. Bloeit van juni tot in september op jonge scheuten. In maart snoeien op 25 cm boven de grond.
Veredeld door J. van Zoest B.V. in 2006, geselecteerd in 2009 en tijdens Plantarium 2014 geintroduceerd met de handelsnaam ASTRA NOVA.
Het kweken, verhandelen en verkoop als snijbloem alleen onder contract. EU kwekersrecht wordt aangevraagd, kwekersrecht in Japan wordt aangevraagd en Plant Patent in de VS wordt aangevraagd. Nomenclatural Standard in NHN Leiden (L).

 Clematis ASTRA NOVA

Clematis BLUE OCEAN 'Zo09045' PBRaf & PPaf
(Diversifolia Group)
Winterharde halfklimmer tot 1 m hoog. Stengels donker violet van kleur. Blad enkelvoudig tot bijna drietallig, donker groen en lancetvormig. Bloem rechtopstaand, 3-4 cm doorsnede en 4-7 cm lang, smal klokvormig maar later iets uitgespreid, heel klein beetje geurend, donker glimmend violet-blauw.
Bloeit van juni tot in september op jonge scheuten. In maart snoeien op 10 cm boven de grond. Zone 5.
Veredeld door J. van Zoest B.V. in 2006, geselecteerd in 2009 en tijdens Plantarium 2014 geintroduceerd met de handelsnaam BLUE OCEAN vanwege de rijke bloei.
Het kweken, verhandelen en verkoop als snijbloem alleen onder contract. EU kwekersrecht wordt aangevraagd, kwekersrecht in Japan wordt aangevraagd en Plant Patent in de VS wordt aangevraagd. Nomenclatural Standard in NHN Leiden (L).
 
 Clematis BLUE OCEAN

Clematis LIBERTY ‘Zo08095’ PBRaf & PPaf
(Patens Group)
Een winterharde klimplant met stengels tot 2 m lang maar korter indien pot gekweekt. Blad is drietallig en normaal tot donker groen. Bloemen 10-12 cm doorsnede, rechtopstaand en uitgespreid. De voorjaarsbloemen hebben 8 bloemblaadjes, de zomerbloemen 6 bloemblaadjes, licht roze met delicaat getekende rode adertjes en rode rand. Stuifmeeldraden rood-purper met lichte basis. Hoofdbloeitijd is mei en juni, in de zomer een paar bloemen. Na de voorjaarsbloei licht snoeien.
Veredeld door J. van Zoest B.V. in 2004, geselecteerd in 2008 en tijdens Plantarium 2014 geintroduceerd met de handelsnaam LIBERTY.
Het kweken, verhandelen en verkoop als snijbloem alleen onder contract. EU kwekersrecht wordt aangevraagd, kwekersrecht in Japan wordt aangevraagd en Plant Patent in de VS wordt aangevraagd. Nomenclatural Standard in NHN Leiden (L).

 Clematis LIBERTY

Clematis MON CHERRY 'Zomonch' PBRaf & PPaf
(Patens Group)
Een winterharde plant met stengels tot 2 m hoog maar korter als de plant in pot wordt gekweekt. De stengels zijn nauwelijks klimmend, meer rechtopstaand. Blad is gewoonlijk enkelvoudig maar soms drietallig, opvallend hartvormig en donker groen. Bloemen rechtopstaand, uitgespreid, 6-10 cm doorsnede, prachtig purper-violet met rode streep. Bloemknoppen opvallend donker purper-rood. Bloeit van juni tot in september. In maart snoeien op 25 cm boven de grond. Zone 6.
Opgekweekt door J. van Zoest B.V. in 2003 en geselecteerd in 2006. Sindsdien vermeerderd en werd in 2014 geintroduceerd.
Een nieuwe introductie die vooral opvalt door de mooie purper-rode bloemkleur en mooie bloemvorm en opvallende bloemknoppen.
Het kweken, verhandelen en verkoop als snijbloem alleen onder contract.
Europees kwekersrecht wordt aangevraagd, Japans kwekersrecht wordt aangevraagd en Plant Patent in de VS wordt aangevraagd. Nomenclatural Standard in NHN Leiden (L).
 
Clematis MON CHERRY

Clematis ROSALYN 'Zo09087' PBRaf & PPaf
(Viticella Group)
Winterharde klimplant met stengels tot 2 m hoog. Blad geveerd en licht groen. Bloem min of meer rechtopstaand of iets geknikt, 4 cm doorsnede, uitgespreid en rood-purper gevuld.
Bloeit van juni tot in september op jonge scheuten. In maart snoeien op 25 cm boven de grond. Zone 5.
Veredeld door J. van Zoest B.V. in 2006, geselecteerd in 2009 en tijdens Plantarium 2014 geintroduceerd met de handelsnaam ROSALYN.
Het kweken, verhandelen en verkoop als snijbloem alleen onder contract. EU kwekersrecht wordt aangevraagd, kwekersrecht in Japan wordt aangevraagd en Plant Patent in de VS wordt aangevraagd. Nomenclatural Standard in NHN Leiden (L).
 
 Clematis ROSALYN

Fotoalbum: nieuwe introducties 2014

BELANGRIJK: De Clematis cultivars die op deze website worden getoond zijn in commerciële productie door J. van Zoest B.V. De namen, foto's en beschrijvingen van de cultivars zijn uitsluitend bedoelt ter informatie. De foto's vallen auteursrecht, in eigendom van J. van Zoest B.V. De cultivars die door J. van Zoest B.V. geïntroduceerd zijn, zijn beschermd door kwekersrecht of Plant Patent of in aanvraag procedure. Zonder de uitdrukkelijke toestemming van de houder (J. van Zoest Beheer BV) is het niet toegestaan om deze cultivars te vermeerderen en/of te verhandelen als snijbloem.omslag_catalogus
omslag_catalogus
 

Catalogus

Onze catalgous bestaat uit al onze nieuwe etiketten met zowel de fotozijde als de tekstzijde.
Bestel voor maar 10,00 euro.

 

Clematis aangeschaft, wat nu?

Hier vindt u een beschrijving wat u het beste kunt doen na de aanschaf van een clematis.