Zoeken
 Zoeken
Nederlands Engels
Hieronder het overzicht van onze nieuwe Clematis introducties 2018.

Clematis MANDY ’Zo12153’PBRaf & PPaf (Patens Groep)
Geselecteerd voor de rijke bloei. In het voorjaar zijn de eerste bloemen half gevuld. Ook in de zomer een zeer rijke bloei. Hoofdbloeitijd is mei en juni, in de zomer een 2e bloei.
Een winterharde klimplant met stengels tot 2 m lang maar korter indien pot gekweekt. Blad is drietallig en normaal groen van kleur. Bloemen zijn 6-8 cm in doorsnede, rechtopstaand en uitgespreid. De eerste bloemen hebben 8 bloemblaadjes met vaak een extra krans zodat de bloemen half gevuld zijn. De zomerbloemen hebben 6 bloemblaadjes. De bloemkleur is licht purper-violet.
Na de voorjaarsbloei licht snoeien. Zone 6.
Clematis MANDY is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door J. van Zoest B.V. en in 2018 op Plantarium geïntroduceerd.
EU PBR & USA PP wordt aangevraagd.

Clematis MANDY
Clematis MANDY


Clematis SPOTLIGHT ’Zo08160’PBRaf & PPaf (Patens Groep)
Geselecteerd voor de rijke bloei in het voorjaar met grote bloemen en mooie, licht violette tinten. Als potplant zeer rijkbloeiend. Hoofdbloeitijd is mei en juni, in de zomer een 2e bloei.
Een winterharde klimplant met stengels tot 2 m lang maar korter indien pot gekweekt. Blad is drietallig en normaal groen. Bloemen 8-10 cm doorsnede, rechtopstaand en uitgespreid. Gewoonlijk hebben de bloemen 6 bloemblaadjes maar de eerste voorjaarsbloemen hebben 8 bloemblaadjes, De bloemkleur is helder violet in verschillende tinten en het midden lichter van kleur.
Na de voorjaarsbloei licht snoeien. Zone 6.
Clematis SPOTLIGHT is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door J. van Zoest B.V. en in 2018 op Plantarium geïntroduceerd.
EU PBR & USA PP wordt aangevraagd.

Clematis SPOTLIGHT
Clematis SPOTLIGHT


Clematis SUPER CUTE ’Zo09122’PBRaf & PPaf (Viticella Groep)
Geselecteerd voor de rijke bloei in verschillende tinten purper-violet, de eerste bloemen zijn halfgevuld. Bloeitijd is juni tot in september.
Een winterharde klimplant met stengels tot 3 m lang maar korter indien pot gekweekt. Blad is geveerd en donker groen van kleur. Bloemen 6-8 cm doorsnede, rechtopstaand en uitgespreid. De bloemkleur is van purper tot purper-violet in verschillende tinten in een bloem en vaak met een streep. De eerste bloemen zijn halfgevuld.
In februari snoeien op 25 cm boven de grond. Zone 6.
Clematis SUPER CUTE is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door J. van Zoest B.V. en in 2018 op Plantarium geïntroduceerd.
EU PBR & USA PP wordt aangevraagd.

Clematis SUPER CUTE
Clematis SUPER CUTE


Clematis SUPER NIGHT ’Zo11112’PBRaf & PPaf (Viticella Groep)
Geselecteerd voor de rijke bloei en de bloemkleur is nogal opvallend donker violet. Bloeitijd is van juni tot in september.
Een winterharde klimplant met stengels tot 3 m lang maar korter indien pot gekweekt. Blad is geveerd en donker groen van kleur. Bloemen 6-8 cm doorsnede, rechtopstaand en uitgespreid. De eerste bloemen zijn zeer donker violet, de zomer bloemen zijn helder violet van kleur met een donkere streep.
In februari snoeien op 25 cm boven de grond. Zone 6.
Clematis SUPER NIGHT is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door J. van Zoest B.V. en in 2018 op Plantarium geïntroduceerd.
EU PBR & USA PP wordt aangevraagd.

Clematis SUPER NIGHT
Clematis SUPER NIGHT


omslag_catalogus
omslag_catalogus
 

Catalogus

Onze catalgous bestaat uit al onze nieuwe etiketten met zowel de fotozijde als de tekstzijde.
Bestel voor maar 10,00 euro.

 

Clematis aangeschaft, wat nu?

Hier vindt u een beschrijving wat u het beste kunt doen na de aanschaf van een clematis.