Zoeken
 Zoeken
Nederlands Engels

AMAZING®™ CLEMATIS ALS SNIJBLOEMSinds 2006 zijn cultivars van ons beschikbaar als snijbloem. Deze snijbloemen worden in Afrika gekweekt en bij Flora Holland voor de klok gebracht door Marginpar. In 2006 werd Clematis AMAZING®™BLUE PIROUETTE als eerste clematis-snijbloem bij Flora Holland verhandeld. In 2011 volgde Clematis AMAZING®™INSPIRATION en in 2012 kwam daar Clematis AMAZING®™STAR RIVER bij. Voor deze laatste ontvingen wij in 2014 de prestigieuze prijs De Glazen Tulp van Flora Holland. In het voorjaar van 2015 werd Clematis AMAZING®™ LONDON geintroduceerd op Country Living Fair in Londen en in de loop van hetzelfde jaar ook Clematis AMAZING®™ GENEVA en Clematis AMAZING®™ OSLO. In begin 2016 werd AMAZING®™ TORONTO aan het sortiment toegevoegd. 

De AMAZING®™ cultivars:
Clematis AMAZING®™ BLUE PIROUETTE 'Zobluepi' PBR
Clematis AMAZING®™ GENEVA 'Zo06173' PBR
Clematis AMAZING®™ HAVANA 'Zo11106' PBR
Clematis AMAZING®™ INSPIRATION 'Zoin' PBR
Clematis AMAZING®™ KIBO 'Zo06137' PBR
Clematis AMAZING®™ LONDON 'Zoeastri' PBR
Clematis AMAZING®™ MIAMI 'Zo09146' PBR
Clematis AMAZING®™ OSLO 'Zo11108' PBR
Clematis AMAZING®™ ROME 'Zo08213' PBR
Clematis AMAZING®™ SHIRA 'Zo08213' PBR
Clematis AMAZING®™ STAR RIVER 'Zostarri' PBR
Clematis AMAZING®™ TOKYO 'Zo07201' PBR
Clematis AMAZING®™ TORONTO 'Zomoa' PBR

Algemene verzorgingstips (geldt voor alle snijbloemen):

- Na aanschaf de takken aansnijden met een scherp mes en direct in het water zetten.
- Zorg er voor dat er geen bladeren in het water komen.
- Zorg dat de vaas bijzonder schoon is om algengroei te voorkomen, dit geldt vooral bij vazen van glas. De vaas goed schoon maken met bleekwater of chloor.

 Plantarium 2013 nr 8
Plantarium 2013 nr 8

Verzorgingstips voor Clematis:

- Voeg bijgesloten snijbloemenvoeding aan het water toe; geadviseerde wordt Chrysal CLEAR UNIVERSEEL SNIJBLOEMENVOEDING. Andere soorten snijbloemenvoeding kunnen wellicht een negatief effect hebben op Clematis.
- Zet de vaas zo licht mogelijk maar niet in de volle zon.
- Als de vaas met bloemen in een warme huiskamer komt te staan, zet de vaas dan de eerste 24 uur op een koele plek zodat de stelen goed kunnen volzuigen en pas hierna in de huiskamer zetten. Als een tak slap gaan hangen dan nog een keer aansnijden. 

Levensduur:

- De gemiddelde levensduur is zo rond de 10-14 dagen. In een warme of donkere omgeving zal de levensduur korter zijn, als de omgeving licht en koel is kunnen de takken zeker 3 weken mooi bloeien.


Typisch Clematis:

- Clematis snijbloem heeft de bijzondere eigenschap dat de bloemen en knoppen weer rechtop gaan staan als deze schuin of horizontaal gebruikt worden. De meeste snijbloemen kunnen dit niet.

 

Als u op de foto hieronder klikt opent het fotoalbum.
AMAZING®™ Clematis


BELANGRIJK: De Clematis cultivars die op deze website worden getoond zijn in commerciële productie door J. van Zoest B.V. De namen, foto's en beschrijvingen van de cultivars zijn uitsluitend bedoelt ter informatie. De foto's vallen onder auteursrecht, en zijn in eigendom van J. van Zoest B.V. De cultivars die door J. van Zoest B.V. geïntroduceerd zijn, zijn beschermd door kwekersrecht of Plant Patent en/of in aanvraag procedure en/of met merkrecht. Zonder de uitdrukkelijke toestemming van de houder (J. van Zoest Beheer BV) is het niet toegestaan om deze cultivars te vermeerderen en/of te verhandelen als snijbloem.
omslag_catalogus
omslag_catalogus
 

Catalogus

Onze catalgous bestaat uit al onze nieuwe etiketten met zowel de fotozijde als de tekstzijde.
Bestel voor maar 10,00 euro.

 

Clematis aangeschaft, wat nu?

Hier vindt u een beschrijving wat u het beste kunt doen na de aanschaf van een clematis.