Zoeken
 Zoeken
Nederlands Engels
Hieronder het overzicht van onze nieuwe Clematis introducties 2019.


Clematis BELLISSIMA ’Zo10075’PBRaf & PPaf (Patens Groep)
Geselecteerd voor de zeer rijkbloei vanaf mei tot in september. De eerste bloemen in het voorjaar zijn gevuld, de zijbloemen en zomerbloemen zijn enkel. De kleur is zacht violet.
Een winterharde klimplant met stengels tot 2 m lang maar korter indien in pot gekweekt. Het blad is drietallig en donker groen van kleur. De bloemen 8-12 cm in doorsnede, rechtopstaand en uitgespreid. De eerste bloemen zijn dik gevuld met veel bloemblaadjes, de zijbloemen en de zomerbloemen zijn enkel. De kleur is licht violet, soms bijna wit met iets violet of iets roze of iets gestreept. Na de voorjaarsbloei licht snoeien. Zone 6.
Clematis BELLISSIMA is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door J. van Zoest B.V. en in 2019 op Plantarium geïntroduceerd. EU PBR & USA PP aangevraagd.

foto album
Clematis BELLISSIMA


Clematis LITTLE LEMONS 'Zo14100' (Tangutica Groep)
Geselecteerd voor de opvallende korte habitus en lange bloeiperiode. Sommige bloemen maken ook zaadpluis dat een paar weken mooi is.
In Nederland trekken de bloemen insecten aan, vooral honingbijen en hommels.
Een winterharde plant met stengels 20-30 cm lang, soms schiet een scheut door tot ongeveer 50 cm. Blad is geveerd en normaal groen. Bloemen 2-3 cm doorsnede, knikkend, geel in kleur en mooi klokvormig. De eindbloem maakt mooie glimmende zaadpluizen, de zijbloemen maken gewoonlijk geen zaadpluizen.
Bloeitijd van mei tot in september. Snoeien in maart op 10 cm boven de grond.
Clematis LITTLE LEMONS is geselecteerd in 2014 door J. van Zoest B.V. en ontving op Plantarium 2019 een Gouden Medaille met het predicaat "Beste Nieuwigheid". 
EU PBR aangevraagd, USA PP  aangevraagd & Japan PBR aangevraagd.
De plant in de hangmand is 1 plant van 3 jaar oud, de foto is niet digitaal bewerkt. 

foto album 
Clematis LITTLE LEMONS


Clematis PINK PASSION ’Zo12325’PBRaf & PPaf (Patens Groep)
Geselecteerd voor de gevulde bloemen in een bijzonder kleurenpalet van roze, purper en rood. 
Een winterharde klimplant met stengels tot 2 m lang maar korter indien in pot gekweekt. Het blad is drietallig en donker groen van kleur. De bloemen 8-10 cm in doorsnede en rechtopstaand. De bloemen zijn dik gevuld met veel bloemblaadjes. De bloemkleuren zijn een schakering van roze, purper en rood. De bloeitijd is mei en juni, na de bloei licht snoeien. In de zomer soms ook een paar bloemen. Zone 6.
Clematis PINK PASSION is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door J. van Zoest B.V. en in 2019 op Plantarium geïntroduceerd. EU PBR & USA PP aangevraagd.

foto album 
Clematis PINK PASSION


Clematis WHITE ARABELLA ’Zo14089’PBRaf & PPaf (Diversifolia Groep)
Geselecteerd voor de rijke bloei in het voorjaar en zomer. De eerste bloemen zijn half gevuld, de zijbloemen en zomerbloemen zijn enkel.
Een winterharde semi-klimplant met stengels tot 1,50 m lang maar korter indien in pot gekweekt. Het blad enkelvoudig of drietallig en donker groen van kleur. De bloemen zijn 5-7 cm in doorsnede, rechtopstaand en wit. Het is een gemakkelijk plant die rijk bloeit. De bloeitijd is van mei tot in september. Zone 5.
Clematis WHITE ARABELLA is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door J. van Zoest B.V. Op Plantarium 2019 geïntroduceerd waar Clematis WHITE ARABELLA een Bronzen Medaille ontving. 
EU PBR & USA PP aangevraagd.

foto album 
Clematis WHITE ARABELLA


omslag_catalogus
omslag_catalogus
 

Catalogus

Onze catalgous bestaat uit al onze nieuwe etiketten met zowel de fotozijde als de tekstzijde.
Bestel voor maar 10,00 euro.

 

Clematis aangeschaft, wat nu?

Hier vindt u een beschrijving wat u het beste kunt doen na de aanschaf van een clematis.