Zoeken
 Zoeken
Nederlands Engels
Hieronder het overzicht van onze nieuwe Clematis introducties 2017.

Clematis ISABELLA ’Zo12220’PBRaf & PPaf (Patens Groep)
Geselecteerd voor de rijke bloei in het voorjaar met grote bloemen en met verschillende roze tinten in 1 bloem. Als potplant zeer rijkbloeiend. Hoofdbloeitijd is mei en juni, in de zomer een 2e bloei.
Een winterharde klimplant met stengels tot 2 m lang maar korter indien pot gekweekt. Blad is drietallig en normaal groen van kleur. Bloemen zijn 8-12 cm in doorsnede, rechtopstaand en uitgespreid. De voorjaarsbloemen hebben 6-8 bloemblaadjes, de zomerbloemen 6 bloemblaadjes. De kleur is roze in verschillende tinten in 1 bloem en een mooi contrast met de donker rode meeldraden.
Na de voorjaarsbloei licht snoeien. Zone 6.
Clematis ISABELLA is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door J. van Zoest B.V. en in 2017 op Plantarium geïntroduceerd.
EU PBR & USA PP wordt aangevraagd.
Clematis ISABELLA
Clematis ISABELLA


Clematis MYOSOTIS ’Zo08159’PBRaf & PPaf (Patens Groep)
Geselecteerd voor de rijke bloei in het voorjaar met grote bloemen in prachtig blauw-violet. Als potplant zeer rijkbloeiend. Hoofdbloeitijd is mei en juni, in de zomer een 2e bloei.
Een winterharde klimplant met stengels tot 2 m lang maar veel korter indien pot gekweekt. Blad is drietallig en donker groen van kleur. Bloemen 8-12 cm doorsnede, rechtopstaand en uitgespreid. De voorjaarsbloemen hebben 8 bloemblaadjes, de zomerbloemen hebben 6 bloemblaadjes. De bloemblaadjes zijn bij het open gaan van de bloei opvallend gekruld. De kleur is blauw-violet met een mooi contrast van de donker rode stuifmeeldraden.
Na de voorjaarsbloei licht snoeien. Zone 6.
Clematis MYOSOTIS is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door J. van Zoest B.V. en in 2017 op Plantarium geïntroduceerd.
EU PBR & USA PP wordt aangevraagd.
Clematis MYOSOTIS
Clematis MYOSOTIS


Clematis PERNILLE ’Zo09113’PBRaf & PP  (Viticella Groep)
Geselecteerd voor de rijke bloei in prachtige purperen tinten met wit in 1 bloem. Bloeitijd is van juni tot in september.
Een winterharde klimplant met stengels tot 2-3 m hoog. Blad geveerd en normaal groen van kleur. Bloem iets rechtopstaand of iets geknikt, 6-9 cm doorsnede, uitgespreid, wit met purperen rand en nerven. Bloeit van juni tot in september op jonge scheuten. In maart snoeien op 25 cm boven de grond. Zone 6.
Clematis PERNILLE is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door J. van Zoest B.V. In 2015 door Boomkwekerij van der Starre geïntroduceerd en in 2017 ook in ons eigen sortiment.
EU PBR aangevraagd nr 20150879 en Plant Patent in de VS nr 27,172.
Clematis PERNILLE
Clematis PERNILLE


Clematis PRINCE WILLIAM®™ ’Zo08171’PBRaf & PPaf (Texensis Groep)
Geselecteerd vanwege de bijzondere en unieke kleurcombinatie voor een cultivar uit de Texensis Groep en de rijke bloei in de zomer.
Een winterharde klimplant met stengels tot 3 meter lang. Het blad is geveerd en normaal groen van kleur. De bloem is 4-6 cm doorsnede en 4-5 cm lang. De bloemkleur is in de binnenkant violet met iets purper en donker rood-purper aan de buitenkant met de violette rand. De bloemvorm is tulpvormig en later iets uitgespreid. De plant bloeit van juni tot in september.
In maart snoeien op 25 cm boven de grond. Zone 6.
Clematis PRINCE WILLIAM is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door J. van Zoest B.V. en in 2017 op Plantarium geïntroduceerd.
De naam is een geregistreerd merk, houder is J. van Zoest B.V. EU PBR & USA PP wordt aangevraagd.
Clematis PRINCE WILLIAM
Clematis PRINCE WILLIAM


BELANGRIJK: De Clematis cultivars die op deze website worden getoond zijn in commerciële productie door J. van Zoest B.V. De namen, foto's en beschrijvingen van de cultivars zijn uitsluitend bedoeld ter informatie. De foto's vallen onder auteursrecht, in eigendom van J. van Zoest B.V. De cultivars die door J. van Zoest B.V. zijn geïntroduceerd, zijn beschermd door kwekersrecht, Plant Patent of in aanvraagprocedure. Zonder de uitdrukkelijke toestemming van de houder (J. van Zoest Beheer BV) is het niet toegestaan deze cultivars te vermeerderen en/of te verhandelen als snijbloem.

omslag_catalogus
omslag_catalogus
 

Catalogus

Onze catalgous bestaat uit al onze nieuwe etiketten met zowel de fotozijde als de tekstzijde.
Bestel voor maar 10,00 euro.

 

Clematis aangeschaft, wat nu?

Hier vindt u een beschrijving wat u het beste kunt doen na de aanschaf van een clematis.